Arkiv
Kategorier
Nyheter (24)

Umpac fortsätter sitt arbete med att utveckla hållbarhetslösningar.

Publicerad Wednesday, January 31, 2018 10:48

Umpac har nu utvecklat en plastfri blisterförpackning som är till 100% återvinningsbar.


Vi hoppas och tror att konsumenterna över tid skall börja bojkotta den uppsjö av förpackningar som innehåller plast. En plastförpackning är något som vi vet irriterar många konsumenter både vad det gäller av miljöskäl så som svårigheter med att öppna dessa förpackningar. Det är helt befängt att du måste ha en sax eller kniv för att kunna öppna en del av de förpackningar som säljs ute i handeln idag säger Umpacs ägare Torvald Östensson.

 

Vi har via ett samarbete med Moltzau i Norge och Strand packaging i syd Sverige skapat en ny förpackningslösning endast i kartong som är både bra för miljön och har ett easy open system som gör att förpackningen även kan öppnas av människor som är äldre och inte har så starka nypor eller knivar och saxar till sitt förfogande. Vår nya förpackningslösning heter Cefapac och lanseras ut i handeln under 2018.

 

Stöd oss i kampen att minska onödiga plaster i vår natur och börja ställa krav på butikerna att ta hand om allt plast som finns i de förpackningar som ni köper uppmanar Torvald Östensson. Vi har nu möjligheter att ta bort plastrester som forskare har upptäckt finns både i fisk, vatten och salter som vi dagligen stoppar i oss och som dessutom sliter enormt på vår miljö om det inte återvinns på rätt sätt.

Umpac AB

Fatvägen4
906 20 Umeå

Tel 090-71 75 50
Fax 090-18 76 40
E-post info@umpac.seDela vår sida


© 2021 Umpac AB
Information om cookies

Integritetspolicy