Arkiv
Kategorier
Nyheter (24)

Semesterstängning

Publicerad Friday, June 07, 2019 07:52

Vi kommer i år att ha semesterstängt veckorna 28-31 Order kan ni skicka till order@umpac.se som vi läser av med jämna mellanrum. Produktionen är dock stängt så ingen tillverkning sker under dessa veckor.

 

Vi vill också önska Er alla en riktigt skön och avkopplande sommar.

 

Torvald Östensson med personal

Integritetspolicy

Publicerad Monday, June 25, 2018 08:33

Umpac registrerar endast de personuppgifter som vi behöver för att kunna uppfylla vårt affärsåtagande gentemot våra kunder och övriga intressenter.

 

För mer information, läs vår personuppgifts- och integritetspolicy.

 

Har ni ytterligare frågor om hur dina/era personuppgifter hanteras är ni välkomna att ta kontakt med oss.

Umpac fortsätter sitt arbete med att utveckla hållbarhetslösningar.

Publicerad Wednesday, January 31, 2018 10:48

Umpac har nu utvecklat en plastfri blisterförpackning som är till 100% återvinningsbar.


Vi hoppas och tror att konsumenterna över tid skall börja bojkotta den uppsjö av förpackningar som innehåller plast. En plastförpackning är något som vi vet irriterar många konsumenter både vad det gäller av miljöskäl så som svårigheter med att öppna dessa förpackningar. Det är helt befängt att du måste ha en sax eller kniv för att kunna öppna en del av de förpackningar som säljs ute i handeln idag säger Umpacs ägare Torvald Östensson.

 

Vi har via ett samarbete med Moltzau i Norge och Strand packaging i syd Sverige skapat en ny förpackningslösning endast i kartong som är både bra för miljön och har ett easy open system som gör att förpackningen även kan öppnas av människor som är äldre och inte har så starka nypor eller knivar och saxar till sitt förfogande. Vår nya förpackningslösning heter Cefapac och lanseras ut i handeln under 2018.

 

Stöd oss i kampen att minska onödiga plaster i vår natur och börja ställa krav på butikerna att ta hand om allt plast som finns i de förpackningar som ni köper uppmanar Torvald Östensson. Vi har nu möjligheter att ta bort plastrester som forskare har upptäckt finns både i fisk, vatten och salter som vi dagligen stoppar i oss och som dessutom sliter enormt på vår miljö om det inte återvinns på rätt sätt.

Julöppettider

Publicerad Monday, December 18, 2017 10:15

Umpac kommer i år att ha julstängt mellandagarna 26, 27, 28 december och öppnar åter upp måndagen 2 januari.

 

Vi önskar Er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År.

Lagerhållning

Publicerad Tuesday, October 03, 2017 08:49

Umpac erbjuder lagerhållning av färdig tillverkade produkter på 5 orter i Sverige.

 

Fr.o.m. oktober 2017 kan vi nu erbjuda Er som kund lagerhållning av färdigtillverkade produkter för avrop på 5 orter i Sverige. Vi ser en ökad efterfrågan från kunderna att vilja beställa mot avrop och därför satsar vi ytterligare att stärka upp detta koncept samt att vi också vill utöka möjligheten för våra kunder att minska avstånden för transporterna från våra lagerplatser säger Umpac´s ägare Torvald Östensson. På följande orter kan vi nu erbjuda våra kunder lagerhållning. Umeå, Bräcke, Bollnäs, Gävle, Kumla.

Umpac breddar sin produktportfölj

Publicerad Thursday, September 07, 2017 10:18

Umpac breddar sin produktportfölj med mikro och mini well samt inreden i skum & polyester material.

 

Umpac kommer fr.o.m. September månad 2017 att kunna tillhandahålla produkter och tillverkning av Mikro och Miniwell till sina kunder. Vi kommer dessutom även kunna erbjuda lösningar för inreden inte bara i kartong material utan utökar också möjligheten
med olika material i skum eller polyester. Detta är ett naturligt steg i vår utveckling för att bli en komplett leverantör av förpackningslösningar till våra kunder. 

 

Vi ser att efterfrågan från marknaden ökar att hitta kompletta förpackningslösningar och har svårt att hitta leverantörer som kan tillgodose detta behov och som dessutom också har hållbarhets koncept på förpackningar säger Torvald Östensson.

 

 

Tveka inte att kontakt oss på Umpac för att höra hur just vi kan lösa era behov av förpackningslösningar hälsar Torvald med personal.

 

Hjältarnas hus

Publicerad Tuesday, December 06, 2016 07:13


Umpac vill i år uppmärksamma Hjältarnas hus med att vi gör avkall på både julklappar och gåvor till våra medarbetare och kunder.

De pengar vi normalt brukat spendera på detta går i år oavkortat till Hjältarnas hus, ett hem för de barnfamiljer som olyckligtvis drabbats av långvarig sjukdom. Läs mer på www.hjaltarnashus.se

För oss är valet enkelt och självklart säger Torvald Östensson. I Umpacs värderingar så strävar vi alltid efter att skapa förutsättningar för alla att ha ett lika värde oavsett om det handlar om handikapp, kön, etnisk bakgrund eller något annat. Vi tycker också det är viktigt att vi är med och skapar ”hållbara” förutsättningar över tid och prioriterar därför mjuka värden högre än hårda paket.Empac mässan 2016 är till ända och det kunde konstateras att Umpac´s fortsatta arbete med att skapa hållbara förpackningar ligger helt rätt i tiden. De besökare som kom till vår monter var alla nyfikna på det hållbarhetsarbete som vi gör gällande förpackningar och dess tillverkning. I många fall växtes också besökarnas nyfikenhet på vad de i sin tur behöver tänka på för att också använda sig av hållbara förpackningar. Vi har världens bästa råvara och vi ska utgå från den, nämligen skogen. Sedan är det viktigt att kunderna bestämmer sig för en egen policy med hållbarhet i focus när förpackningar ska utvecklas. Vi kan vägleda våra kunder och vi har de kunskaper och certifikat som gör att kunderna kan känna trygghet i att välja oss som leverantör av hållbara förpackningar säger Torvald Östensson Umpac´s ägare.


Torvald Östensson har fr.o.m. 1:a augusti förvärvat samtliga aktier i Umpac AB och äger således bolaget till 100%. Lagom till vårt 30 års jubileum så blir det ny ägarstruktur i bolaget. Detta kommer bl.a. att märkas med att bolaget tar fram en ny grafisk profil och att vår inriktning mot hållbarhet och hållbara förpackningar stärks ytterligare säger Torvald Östensson.

Umpac som är ett starkt varumärke inom branschen kommer att utveckla sitt erbjudande av hållbarhet till sina kunder. Detta är en mycket viktig faktor i vår framtida strategi och utveckling, vi vill verkligen kunna bidra till att ta vårt ansvar för hållbarhetsfrågor. Sedan ett år tillbaks har vi metodiskt förbättrat vårt sätt att producera och sett över vilka leverantörer på råmaterial och kemikalier som vi ska arbeta med dessutom har vi också bytt el leverantör för att kunna producera med förnybar energi.

Arbetet med att förbättra vårt hållbarhetsarbete pågår hela tiden och jag vill påstå att vi ligger väldigt långt framme inom vår bransch. Vi kan inte göra allt men vi ska verkligen bidra med det vi kan avslutar Torvald Östensson.

Brännland Cider

Publicerad Friday, September 09, 2016 10:43


– Vi har haft en löpande test- och diskussionsperiod med Torvald Östensson och Alexander Meyer på Umpac i snart två år och vi är nu framme vid en punkt där vi kan gå i produktion. En förpackning måste addera värde till produkten och i Umpac har vi funnit en samarbetspartner som är intresserad och öppen för att kontinuerligt pröva olika lösningar, säger Andreas Sundgren Graniti, vd på Brännland Cider.

Brännland Cider släpper under hösten flera produkter som kräver, eller vars värde understryks av, en extra ytterförpackning.

– Jag har svårt att tänka mig en partner med samma tålamod och intresse för att återkomma till en diskussion kring hur man löser ett problem som Umpac. De har följt med i våra tankegångar och vid behov tillverkat flera olika demoalternativ tills vi hittade rätt. Vi är extremt nöjda med deras arbete, säger Andreas Sundgren Graniti.

Semesterstängt

Publicerad Tuesday, June 28, 2016 08:15
Vi kommer i år att ha semesterstängt veckorna 27-30. Mail kan ni skicka till info@umpac.se som vi läser av med jämna mellanrum. Produktionen är dock stängt så ingen tillverkning sker under dessa veckor.

Vi vill också önska Er alla en riktigt skön och avkopplande sommar.

Torvald Östensson Med personal

Uppgraderade certifikat

Publicerad Tuesday, June 28, 2016 08:14
Umpac har nu uppgraderat sina certifikat till att gälla ISO 9001:2015. och ISO 14001:2015. Vid senaste revisionen så valde Umpac att samtidigt uppgradera sina certifikat till de nya standarderna för Kvalitét och miljö.

Umpac fortsätter sitt arbete med att ta ansvar för både kvalité & miljö och vårt nästa steg i vår utveckling är att förtydliga vårt hållbara arbete när det gäller tillverkning och distribution av förpackningar.

Umpac som skapar ”hållbara” förpackningar som bär våra kunders värde vill i största möjliga mån också bidra till ett hållbart samhälle över tid säger företagets VD Torvald Östensson.

 ISO 9001

 

 ISO 14001


Förnyelsebar energi

Publicerad Thursday, January 14, 2016 07:46
Umpac har fr.o.m. 1 januari 2016 övergått till endast att använda sig av förnyelsebar energi från den lokala leverantören Umeå Energi. Detta är ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete då vi är mycket noga med hur vi använder våra naturresurser i vår verksamhet.

Umpac ställer inte bara miljökrav på oss själva utan har ständiga dialoger med våra affärspartner och detta är viktigt om vi ska kunna följa kretsloppsprincipens fyra systemvillkor säger Torvald Östensson VD för Umpac AB.

 Certifikat 100% förnybar el

Nya befuktningsanläggning

Publicerad Tuesday, November 03, 2015 14:12
Umpac har nu driftsatt sin nya befuktningsanläggning som installerats och levererats av Munters Sverige. Viktigt för oss var att både leverantören och produkten uppfyllde de kriterier vi satt upp och valet blev därför Munters Humimax HM3 serie. HM3 med sin enkelhet garanterar att vi får rätt befuktning i vår produktionsmiljö oavsett årstid och väder, samtidigt som också luften förbättras för vår personal. Umpac strävar ständigt till förbättringar som både gagnar våra kunder och vår personal.

Humimax klarar också det högt ställda kraven vad gäller livsmedelsproduktion samt att systemet är mycket energisnålt vilket sänker vår energiförbrukning avsevärt när det gäller befuktning.

Vi kan varmt rekommendera detta system och ni är välkomna att se det på plats i vår fabrik på Formvägen 8 i Umeå.

Torvald Östensson
VD/Umpac AB

Umpac AB är nu ISO 9001 certifierade.

Publicerad Friday, August 28, 2015 12:21
Måndagen den 8 juni gjordes revisionen hos oss för att uppnå vårt mål att certifiera oss för ISO 9001.
 
Vi har nu erövrat detta certifikat och detta gläder oss väldigt mycket berätta Umpacs VD Torvald Östensson. Umpac som alltid har jobbat efter kvalitets standard ISO 9001 men kan nu också visa ett certifikat som intygar att våra processer följs och fungerar på ett sätt som borgar för trygghet både för våra kunder och för oss själva internt när det gäller vårt ansvar över kvalité. Umpac är också sedan tidigare ISO 14001 certifierade. Vi jobbar också med GMP vilket gör att vi möter upp de hårda kvalitetskraven som gäller i exempelvis läkemedelsbranschen. Vårt nästa mål är att utarbeta en strategi för ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi kommer att titta över elförsörjning, transporter, pappersspill etc. då vi vill bidra med vårt ansvar för en hållbar framtid berättar Torvald Östensson.

Umpacs Vision är att skapa ”hållbara” förpackningar som bär våra kunders värde.

Umpac på god väg mot ett ISO 9001 certifikat

Publicerad Wednesday, January 28, 2015 13:53
Arbetet med att certifiera oss påbörjades under hösten 2014 och vi har nu kommit halvvägs in i detta.

Vi räknar med att ett certifikat blir klart under maj månad 2015. Umpac har alltid jobbat utifrån kvalitetsnormen ISO 9001 men då vi inte haft ett certifikat tidigare så känns det rätt att vi gör detta både för oss själva och för våra kunder och på så sätt ta ansvar för vårt kvalitetsarbete. Umpacs ambition är att alltid göra saker och ting rätt från första kontakt med kunden till färdiglevererade produkter berättar Torvald Östenssson VD hos Umpac.

Sammanfattning av Empack 2014

Publicerad Thursday, November 06, 2014 14:11


Mässan hade totalt 5 436 besökare fördelat på 3 057 besökare dag 1 och 2 379 besökare dag 2.
Vår monter besöktes både av presumtiva nya kunder samt befintliga kunder. Vi vill passa på att tacka Er alla för att ni tog Er tid att besöka oss från Umpac.
Detta gjorde också att vi fick med oss många bra och intressanta förfrågningar att jobba vidare på. Umpac hade ett par intressanta förpackningslösningar på denna mässa som rönte ett stort intresse några av dessa ser ni här nedan.

Vi ses på Empack 2016.
Torvald med personal.

Umpac i samarbete med ChildFoodFactory

Publicerad Wednesday, September 17, 2014 13:08
Umpac har glädjande fått förtroende att bli leverantör till ChildFoodFactory´s nya barnmatskoncept som lanserades under vecka 38. Vi från Umpac är mycket glada att få förtroendet att leverera kartongomslagen till denna unika barnmatsförpackning och ser mycket positivt på detta samarbete.

Konceptet ligger helt rätt i tiden och ökar möjligheten för att våra barn skall få den bästa tänkbara start när det gäller att få i sig rätt näringsrik kost i tidig ålder säger Torvald Östensson från Umpac.

Läs ChildFoodFactory pressmeddelandet här

Empack 2014 - 15-16 Oktober, Kistamässan

Publicerad Thursday, August 07, 2014 15:25
       

Packlinje från SOCO System

Publicerad Tuesday, January 21, 2014 21:45
UMPAC AB har investerat i en packlinje från SOCO System A/S - läs hela artikeln som en PDF här »

UMPAC förvärvar Sott Packing AB

Publicerad Friday, December 06, 2013 09:20
UMPAC har tillsammans med Gefle Kartong Produktion i Karlstad AB förvärvat konkursboet efter Sott Packaging System AB.

Läs mer information som en PDF här »

Reportage i Nordemballage

Publicerad Friday, December 06, 2013 09:13
UMPAC omnämns i ett reportaget i Nordemballage.

Läs reportaget som en PDF här »

Torvald intervjuad på Pack & Emballage

Publicerad Friday, December 06, 2013 09:02
Torvald intervjuades på Pack & Emballage.

Du kan se hela videointervjun på Youtube här »

Packaging Industry Awards 2013

Publicerad Friday, December 06, 2013 08:59

 

  

 

Vinnare: UMPAC AB

Juryns motivering

Umpac AB har investerat för framtiden.

I sommar automatiserade man sin packningslinje för 3,2 miljoner kronor.

En stor investering förmodligen unikt för ett företag i den här storleksklassen.


Se hela pressmeddelandet som ett WORD-dokument här »

Umpac AB

Fatvägen4
906 20 Umeå

Tel 090-71 75 50
Fax 090-18 76 40
E-post info@umpac.seDela vår sida


© 2021 Umpac AB
Information om cookies

Integritetspolicy